Sikkerhed ved handel på nettet

Ved udenlandsk nethandel kan der være en risiko, lige der kan være det med handel her i landet. Er der tale om store, udenlandske firmaer, vil de fleste føle sig på sikker grund, for det er firmaer, der ikke kan tåle dårlig omtale og derfor sikrer, deres varer kommer frem. Det kan selvfølgelig tage sin tid, det er langt, varen skal rejse.

Men der findes mange svindelfirmaer, hvor du enten ikke modtager den vare, du har bestilt, eller hvor der er tale om en kopivare. Er prisen for god til at være sand, så bør det få en advarselslampe til at blinke og fortælle dig, at det er nok for godt til at være sandt

Sikkerhed i Danmark

I Danmark er forbrugerne sikret med mange love og regler. Det gælder på helt samme måde, hvis du handler på nettet. Det er ikke nødvendigvis nok i sig selv at vide, at du har loven på din side, hvis du er uheldig og havner på en side, der snyder dig.

På den baggrund blev E-mærket opfundet. Det uddeles af myndighederne til danske onlinebutikker, der lever op til de regler og krav, der er på området.

Som forbruger er det din sikkerhed for, at du kan returnere din vare, hvis den er beskadiget, eller ikke lige var det, du gerne ville have. Det giver dig også mulighed for at reklamere over varen efter de almindelige regler, der er på det område.

Det skaber tillid mellem forbrugerne og de virksomheder, der har et E-mærke, og det er altid et godt råd at handle der, hvor det fremgår på hjemmesiden. Det sikrer dine betalingsoplysninger og andet om dig bliver behandlet fortroligt.

Selvom en vare måske er lidt dyrere på en hjemmeside, der har E-mærke, fremfor en side, der ikke har dette, så er den første stadig det bedste valg. Med lidt ekstra betaling er du på den sikre side, og skulle der ske noget, er du sikret dine rettigheder.

Du har samtidig at gøre med en forretning, der giver dig alle disse muligheder, hvilket også er værd at tage med. Måske har de et showroom, så du har mulighed for at kigge på det, du planlægger at købe, inden du slår til. Mulighederne er mange.