Bliv klædt på til hverdagen på jobbet

Her i sommertiden er der masser af unge mennesker, der bliver færdig med en uddannelse inden for business verdenen, og snart skal du ud på et arbejdsmarked, hvor det kan være lidt af en opgave for en ny medarbejder at finde ud af, hvordan man begår sig. Noget af det vigtige er at afkode den dresscode, som måske hersker i den branche, som man skal ind i. Er du på vej ind i advokatverdenen, er det næppe shorts, T-shirt og Converse sko, du skal møde op i, mens den uniform kan være udmærket i andre dele af forretningsverdenen. I de fleste virksomheder foretrækker man dog en pæn garderobe, hvor man hverken er for formel eller for casual. Og der er mange fordomme om påklædning på jobbet, så hvorfor ikke tage højde for dem, så du ikke træder ved siden af?

Her er nogle ideer til, hvad du skal have i orden med hensyn til dit outfit, når du skal ud i forretningslivet.

Hav en flot smartphone i lommen

Uanset job er det i dag næsten umuligt ikke at have en ordentlig smartphone, så du hurtigt kan tjekke ting og komme i kontakt med folk. Er du i et job, hvor du selv skal have telefon med på arbejde, så kan du give den en makeover med et flot cover fra Nudient, så den tager sig godt ud. Så vil du have en smart telefon i lommen, som du kan være bekendt at flashe på jobbet, vil vi anbefale, at du kigger på webshoppen Nudient, hvor du kan vælge mellem et hav af udgaver af smarte covers. Nudient er blandt markedets bedste udbydere inden for dette felt og tilbyder både et stort udvalg og gode priser.

Find ud af, hvad politikken for den slags udstyr er på din nye arbejdsplads og indret dig efter den.

Det rette tøj

Det er også vigtigt at have det rette tøj på på jobbet. Som nævnt er der stor forskel på, hvilken branche, du skal ind i et job i. Nogle brancher har mere formelle dresscodes end andre. Ikke mindst i firmaer, hvor der er mange møder og kontakter i forbindelse med udenlandske kunder og leverandører, vil dresscodes ofte være lidt mere formel end i firmaer, der udelukkende opererer på dansk grund. Danskerne er ikke så formelle som man ofte er i udlandet, og mange unge danskere er blevet overraskede, når de til møder i udlandet møder op i casual tøj og træffer for eksempel tyske forretningsforbindelser, som er ulasteligt klædt i jakkesæt. Og til den sociale middag om aftenen er det lige omvendt: Så tager vi danskere vores pæne tøj på, mens den tyske kunde eller leverandør kommer i afslappet tøj for at vise, at nu er tiden til fri leg.

Hvordan du skal være klædt på din nye arbejdsplads, kan vi ikke sige, men det er et godt råd herfra simpelt hen at spørge eller tjekke personalehåndbogen. Her vil firmaets politikker inden for de forskellige områder ofte være formuleret og kan give dig en sikker grund at træde på.