Styrk din selvtillid til jobsamtalen

Er du på vej til et nyt job? Eller måske endda til dit første job? Så venter en eller flere jobsamtaler forude, og vi kan godt forstå, hvis selvtilliden svigter og du føler dig nervøs, inden du skal afsted til en sådan vigtig samtale. Her er nogle tips til, hvordan du kan få styrket din selvtillid til din næste jobsamtale.

Flotte tænder gør underværker

En af de vigtigste ting i forbindelse med ens selvtillid er ens tænders udseende. Har man misfarvede tænder, kan det være svært at være fri og naturlig i sin attitude over for den samtalepartner, man sidder over for. Men der er heldigvis mange måder som kan bruges til at undgå misfarvede tænder, og mange er enkle at tage i brug. På hjemmesiden Sunstargum.com kan du få en lang række gode råd mod misfarvede tænder og vejledning i, hvordan du kan undgå problemet. Du kan også købe en række produkter, der kan lette dit arbejde med at undgå misfarvede tænder og dermed styrke din selvtillid, så din jobsamtale går bedre.

Klæd dig rigtigt på

Påklædningen er ligeledes vigtig til en jobsamtale. Men hvad er det rette tøj til en jobsamtale, så du går rent ind hos din måske kommende arbejdsgiver? Det vil afhænge af virksomheden og det job, du søger, din alder og årstiden. Vi vil råde dig til at undersøge en eventuel dresscode i virksomheden på forhånd og så dreje din påklædning hen i retning af denne, så du signalerer, at du godt ved, hvad jobbet kræver. En overvejende afdæmpet påklædning vil være god i de fleste tilfælde, fordi det viser, at du er et menneske, der tager hensyn til dine omgivelser.

Hav frisk ånde og klare øjne

Din personlige fremtræden og udstråling er vigtig, og chefer ansætter ofte ud fra deres umiddelbare indtryk og mavefornemmelse, så det er vigtigt, hvordan du agerer som person. Mød op til jobsamtalen med frisk ånde og rene tænder. Undgå at spise hvidløg og andre stærkt lugtende fødevarer dagen før samtalen, og sørg for at holde dig fra alkohol, så du kan møde op med klare øjne og ikke mindst en klar hjerne. Det er fristende lige at snuppe et glas aftenen før for at dulme nerverne, men alle erfaringer viser, at det er en rigtig dårlig idé.