Forretning er mere, end vi tror

Når vi hører låneordet business, der på dansk er kendt som forretning, så får de fleste af os et billede af den smarte forretningsmand i sit elegante jakkesæt og de mange handler, som han foretager på børsen eller med andre firmaer, som han er ved at overtage. Det er de færreste af os, som tænker på, at forretning er også den lokale indkøber i den tøjforretning, hvor du lige har købt badebukserne til sommersæsonen.

Forretningslivet er stort

Det hele er business, og der er mange, som slet ikke tænker over det i hverdagen, men det har alt sammen en stor betydning for handel, business og forretningslivet.

Vi tænker jo ikke over det, men økonomi er alt det, som vi i dag bruger og gør i vort samfund. Der er sågar økonomer og forretningsfolk, som mener, alt kan beregnes, sågar værdien for samfundet at du sidder en onsdag aften i din sofa og ser Champions League og drikker en øl og spiser nogle chips.

Det er business for dem, som er fagspecialister, og ikke for os almindelige dødelige.

Forretningslivet er for mange stadig et billede af yuppierne fra firserne, det er fuld fart på alle steder, og det er altid en stor handel, som er lige ved at gå igennem. En verden fuld at stress og en verden, hvor det er næsten umuligt at få en fuld nats søvn.

Forretningslivet er dog ikke altid så glamourøst, som det kan se ud, for det er hårdt arbejde og meget stressende, og der er mange, som kommer til at lide af alvorlige livsstilssygdomme, når de hele tiden lever et liv i overhalingsbanen, hvor der er alt for lidt tid til at slappe af og stresse ned.

Du kan følge med i nyhederne

Erhvervsnyheder fra ind- og udland er en stor del af det danske nyhedsbillede. Om du følger med i aviser, online eller på tv, så kan du holde dig orienteret om det hele. Det er ikke kun de store virksomheder, det er også de små og innovative samt alle dem, du bruger i din hverdag.

Det er op- og nedture, der følges helt til dørs, nye landvindinger, eksport af danske varer og know-how, dansk design og så meget mere. Arbejder du selv i forretningsverdenen på den ene eller anden måde, så følger du endnu mere med end de fleste. For det gælder om at være et skridt foran.

Men forretning er også alle de mange små og mellemstore virksomheder, der ligger rundt om i landet. Håndværksmestre, små værksteder, forretninger i lokalområdet med flere. Alle har det til fælles, at det er en del af begrebet business, og at de alle ønsker gode, sorte tal på deres bundlinjer, så de og de ansatte kan leve af det.