De rigtig store, vi alle kender

Der er danske virksomheder, som vi alle kender navnene på. Enten fordi de nærmest er blevet en institution over årene, eller fordi de generelt klarer sig rigtig godt, enten her i landet, i udlandet eller begge steder.

Et af de meste kendte, hvis ikke det mest kendte, inden for dansk erhvervsliv er Mærsk. Det er både manden selv, Mærsk Mc-kinney Møller, men også virksomheden og de penge, der er blevet generet gennem shipping, som er på alles læber.

Ser du film fra udlandet, og der sker noget på en havn, så hver forberedt på at spotte adskillige containere med Mærsk-logoet på. Nyheder om firmaet viser ofte disse containere, og det er en verdensomspændende succes, der startede i det små på Fyn for mange år siden.

LEGO er en anden gigant

Der findes nok ikke et barn eller en voksen i dette land, der ikke har hørt om LEGO. De små, geniale byggeklodser, der ikke kun passer sammen i sæt af forskellig art, men også passer sammen over tid. De har nemlig alle standardmål, så dine forældres LEGO kan bruges sammen med det nyeste, du har købt til børnene.

Det sammen med de innovative sæt, der kommer med både kendte figurer fra TV og film, men også med LEGOs egne ideer har sikret, at det er legetøj, som børn ønsker sig hele verden over. En succes er skabt.

Dansk design

Dansk design er en anden ting, der er kendt langt ud over landets grænser. Mange vil her tænke på alt fra Georg Jensen, Bang & Olufsen, Arne Jacobsen og mange andre. Det er langt fra smykker til møbler, men de har alle det til fælles, at designet er noget helt unikt og smukt.

Det enkle og stilfulde tiltaler nemlig ikke kun skandinaver, men mange andre verden over, og det sikrer til stadighed, at rigtig mange køber dansk design til deres hjem. Design der holder, selvom mange af de ting har en del år på bagen.

Det skaber samtidig en interesse for de mange nye, danske designere, der står på spring, for interessen for det danske er der endnu, og det giver dem mulighed for at kigge ud over Danmarks grænser, når de skal sælge deres design, produkter og ideer.

Det er dansk know-how, vores største arv.