I medicinens verden

Et andet område, hvor Danmark virkelig har sat sig på det internationale landkort er ved de medicinske landvindinger. Det er ikke kun i nyere tid, men også i et historisk perspektiv, hvor personer som Niels Steensen, også kendt som Nicolaus Steno, og Niels Finsen har været pionerer i deres tid.

Nu om dage er det ikke som sådan de enkelte læger, kemikere og forskere, der kommer i rampelyset, men de store virksomheder, og dem er der flere af her i landet både store som små. Nogle er på danske hænder, mens andre har forskning og andet her i landet.

Det, de har til fælles, er, at de ansætter de mest dygtige forskere i deres virksomheder, og rigtig mange af dem er fra Danmark. De gode uddannelser, der er her i landet, sikrer, at der er mange, der gerne vil arbejde lige her, og sammen med gode hoveder fra resten af verden videreudvikler og opfinder de nye former for medicin og behandlinger, der kan hjælpe os alle i hverdagen.

De helt store spillere

Der er mange medicinalvirksomheder her i landet, men de to store er Novo Nordisk og Lundbeck, som langt de fleste har hørt om.

Deres produkter finder ikke kun vej til borgere her i landet, men i hele verden, og samtidig forbedrer de hele tiden de eksisterende produkter og udvikler nye mod en lang række af sygdomme og lidelser.

De er med til at sikre, der sker kvantespring på de medicinske områder, men det er samtidig en forretning, der skal løbe rundt. Det kræver, at bare en lille del af forskningen bliver til medicin, og at der er nok derude, der har brug for den.