Handlen flytter online

På store handelsstrøg og i centre er der fortsat rigtig god gang i alle forretninger, men sådan ser det ikke ud i hele landet. Mindre forretninger på de mindre gader mangler ofte kunder, og de har to muligheder at flytte eller at dreje nøglen om.

Men der er en tredje mulighed, og det er handlen på nettet. Flere og flere danskere handler online, og langt de fleste forretninger forstår, at det er vejen frem.

Billigere priser og større udvalg

En af grundende til at nethandlen er blevet så populær er, at mange varer er så meget billigere på nettet. Hvorfor betale mere når du kan få en vare tilsendt til din adresse til en lavere pris. Er det noget, du kan vente et par dage på, så er det ingen sag.

Udvalget er også rigtig stort. Du kan nemt finde det, du gerne vil have, og det er aldrig et problem at finde ud af, om de har det i din størrelse eller i den rigtig farve. Det bliver derfor også tidsbesparende.

Har de ikke det, du leder efter online, så kigger du bare ind hos konkurrenten. Eller du finder varen billigere hos konkurrenten. Konkurrencen skærpes, og der lokkes med gode priser, gratis forsendelse, dag til dag levering og rabatkoder.

Samme pris på nettet

<Det får samtidig flere forretninger til at reklamere med, at du får den samme pris i deres forretninger, som det koster online. Det giver muligheden for at vælge, hvor du ønsker at handle, mens du samtidig får det samme til den samme pris.

Det skærper samtidig konkurrencen endnu mere mellem dem, der fører den samme slags varer, for det koster at have en forretning kørende og samtidig presse priserne helt i bund. Før eller siden må det antages, at der er kæder, der vil lukke, som det er begyndt at ske med supermarkeder.

Fordelen er i hvert fald indtil da på forbrugernes side.

Konkurrence fra udlandet

Høje toldregler og skatter samt afgifter gør, at de fleste ting er dyre at købe inden for landets grænser. Det får dem, der handler på nettet til at kigge til andre lande. Inden for EU er der gode muligheder for at få sendt varer til Danmark og med varernes fri bevægeles over grænsen, kan der på mange ting være penge at spare.

Men der handles også i fjernere dele af verden, hvor priserne på rigtig meget er endnu lavere. Det lokker endnu flere til at handle lige her.