Den helt store er detailhandlen

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Sådan lyder ordsproget, og der er bestemt noget om snakken, for ingen af os kan klare os uden mad og drikke. Der er også andre fornødenheder, som er en helt naturlig del af hverdagen, og så er der alt det, der forsøder vores tilværelse.

Alt det kan efterhånden sikres gennem detailhandlen, for de fleste supermarkeder er meget velassorterede. Her kan du købe alt fra frugt og grønt til kød og mælkeprodukter. Der er langt til de dage, hvor husmoderen skulle til henholdsvis slagteren, fiskehandlere, mejeriet osv., før der var sikret til maden den dag.

Med det hele samlet under et tag ses sæsonudsvingene også mere tydeligt. I alle medier kan salget omkring jul og påske altid følges intenst, for her skal der handles ind til utallige festmåltider og mange gæster på en gang.

Men mad og drikke skal der til året rundt, og konkurrencen er skarp. Nye kæder kommer til, andre lukker forretninger eller stopper helt med at have forretninger her i landet. Der skal ikke kun konkurreres på beliggenheden, men også på de ugentlige tilbud, for det er her, kunderne lokkes.