Bliv klædt på til forretningslivet

Kvinder stormer frem – også i forretningslivet, hvor stadig flere kvinder får lederjobs. Ganske vist snakkes der stadig meget om at kvinder rammer glasloftet, alt den usynlige barriere, der hindrer dem i at stige helt til tops på karrierestigen, men ikke desto mindre er der mange flere kvinder, der ender i jobs med ansvar og beslutningskraft, end det tidligere var tilfældet.

Dette gælder ikke mindst inden for det offentlige, hvor vi i dag ser langt flere kvinder i ledende stillinger, end det tidligere var tilfældet. Det gælder også på de højeste niveauer – tænk blot på en kvindelig departementschef som Barbara Bertelsen, der er kommet så langt i centraladministrationen, som man kan komme.

Man skal klæde sig efter situationen

Hvad betyder det for ens påklædning, hvis man kommer op i hierarkiet? Ja, det kan der nok være delte meninger om. Mange kvinder i topjobs vælger ofte at klæde sig ekstremt business-like i tøj, der lægger sig op ad habituniformen, som vi kender den fra mænd. Men man kan også vælge en lidt blødere stil, som ikke er casual, men knap så stram som et business suit.

For eksempel kan man vælge trøjer til en dame, som kan fås i mange snit og materialer. Med flotte og elegante trøjer til en dame kan man ramme en stil, som både er afslappet, men alligevel så businesslike, at påklædningen vil passe til en ledende position i en virksomhed eller i det offentlige.

Det handler som i de fleste tilfælde i forretningslivet om at klæde sig efter situationen. Skal man styre hårde finansforhandlinger med virksomhedens bank, vil man nok vælge en mere formel påklædning, end hvis man skal føre samtaler med kommende elever. Elegante og smukt designede trøjer til en dame kan være den gyldne middelvej, som passer til mange situationer i arbejdslivet. Du kan finde et stort udvalg af trøjer til dame på NaKd, som er en omfattende webbutik med et stort udvalg af tøj til kvinder i alle mulige funktioner fra afslappet fritid til arbejde i forskellige jobfunktioner. Det vigtigste for dig som forretningskvinde er, at du finder den påklædning, der både matcher dit job og som du har det godt og afslappet ved at bære.